sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8 : Hyrrä

Tämä jos joku on tämän joulun uusi väkertämishitti! Itse olen ainakin ihan myyty. Törmäsin ideaan tässä blogissa: dramaqueenatwork. Tässä siis esittelen teille upean kierrätyskoristeen, jonka tekeminen on oikeastaan, jopa tällaiselle hätäiselle ja kärsimättömälle, varsin sopiva askartelupuuha. Tulosta näkyy nopeasti, millintarkkuus ei ole vaadittua ja vielä kaiken lisäksi aivot saa heittää narikkaan! 
 Kerrassaan ihanaa iltapuuhaa! 

Tarvitset siis: turhan kirjan. Siinä se! Jos tahdot vanhan havinaa ja kellastuneen värin, valitse sen mukainen elämää nähnyt opus. Kirjan olisi hyvä olla suhteellisen paksu. Tekemäni hyrrät olivat n. 350 ja 530 sivuiset. Jos teet koristeen roikkumaan ei sivumäärällä ole niin väliä, mutta pöydällä pysymään ei saa kuin tarpeeksi monisivuisen. Jouduin kuitenkin myös roikkumaan laittaessani hieman tuunaamaan vähäsivuisempaa versiota ompelemalla kirjan selkävahvisteen rullalle muutamalla pistolla, että silkkinaru pysyisi paikoillaan. Tuuheammassa hyrrässä naru pysyy keskellä täysin itsestään, eikä lähde luisumaan raosta pakoon. Myöskin näistä kahdesta vain tuo tuuheampi reilu viisisataasivuinen toimii pöytäkoristeena. Jos löytyy vain erittäin paksuja eepoksia, voi turhia sivuja leikata kirjan selästä asti pois. Taittele sivuja kuvan mukaisesti. Jos tahdot tehdä muita muotoja, voit piirtää kirjan reunaan merkin helpottamaan taitteluvaiheessa taitoskohdan löytämistä.

Mukavaa väkertämistä ja aivan ihanaa lumista sunnuntaipäivää!4 kommenttia:

 1. Noi on kivoja! Me tehään töissä lasten kanssa joulukuusia kirjoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Uu, täytyyki tehä vielä kuusia kanssa!

   Poista
 2. Nää on niin kauniit! Oon koko alkukuun odottanut, että koska julkaiset näiden ohjeen. Eikä kuulosta edes vaikealta, tää pitää painaa mieleen ja tehdä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Ei oo todellakaan vaikeita, kuhan vaan taittelee. :)

   Poista