lauantai 7. joulukuuta 2013

Luukku 7 : Kanelipölyä kookoskinoksilla

Viimeaikoina olemme ystäväpiirissä harrastelleet raakakakkuja, toiset enemmän toiset vähemmän fanaattisesti, kaikki kuitenkin innoissamme ajatuksesta saada silloin tällöin herkkuhimot tyydytettyä hieman terveellisemmillä herkuilla. Päässäni syntyi idea tehdä joulunmakuinen kakkuversio ja tällä kertaa nettiselailujen sijasta päätin kokeilla itse reseptihaltijana oloa. Olen muutoinkin keittiössä melkoinen säätäjä, en siis mikään tarkka ohjeiden lukija, joten tämän tyyppinen, omapäinen toiminta, tuntui luontevalta. Tästä syntyi yllätyksekseni melkoisen maukas tekele. 





Jouluinen kaneli-kookos-herukkakakku
                                           - lähes raaka


Pohja

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl mantelijauhetta 
2,5 dl taateleita
1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl vaahterasiirappia 


Täyte

4 dl yön yli liotettuja cashew pähkinöitä
200 g mustaherukoita
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 dl fariini- tai intiaanisokeria
3/4 tl neilikkaa
n. 2cm pätkä inkivääriä
2 tl kanelia
1-1, 5 dl kookosmaitoa


Päälle

1 prk kookosmaitoa
kanelia



Laita pohjan aineet tehosekoittimeen ja sekoita murupohjaksi. Taateleiden kosteudesta riippuen, voit lisätä kookosöljyä tarpeen mukaan. Painele pohja irtopohjavuokaan. Vuokaan kannattaa laittaa leivinpaperi pohjalle, kakku on silloin helpompi siirtää tarjoilulautaselle. Painele taikina pohjaan ja nosta myös reunoille muutaman sentin korkeudelle.

Sekoita kaikki täytteen aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Erottele kookosvaahtoa varten jääkaapissa yön yli olleesta kookosmaitopurkista valkoinen pinnalle noussut osa kulhoon ja kaada läpinäkyvästä osasta 1-1 1/2 dl  täytteen sekaan. Lisää maitoa sen verran että täyte pysyy kakun välissä eikä ole liian valuvaa. Sekoita täyte mahdollisimman pehmeäksi.
Mausteisuutta voit maistella ja jouluisten makujen korostamiseksi voit halusi mukaan lisäillä neilikkaa, inkivääriä ja kanelia.

Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin.
Vatkaa vatkaimella kerma ja nostele se täytteen päälle. Ripottele vielä kanelia ja nosta jääkaappiin antaen jähmettyä ennen tarjoilua, kiireessä voit myös laittaa pakkaseen hetkeksi.



Herkullista nautittavaa vaikkapa glögin kanssa. 




4 kommenttia: