lauantai 21. joulukuuta 2013

Luukku 21 : Talonrakennuspuuhissa



Arkkitehti Anna otti kynän ja piirtämään ryhtyi. Leivinpaperiin piirtyi viiva, jos toinenkin. Arkkitehtina Anna on hyvin nopea, suurpiirteinen ja kokeilunhaluinen. Ensimmäinen vedos kelvatkoon, onhan rakennusinsinööri herra kaksivuotiaskin käynyt hyvin malttamattomaksi. Puuhaan on päästävä heti käsiksi. Ei siis kauaa mennyt kun linjoja kopioitiin taikinaan veitsenterällä. Samassa valmistettiin myös muita hahmoja, tehokkuuden nimissä tietenkin. Elementit valmistettiin, rakennusinsinööri väsähti ja meni nukkumaan. Tuli isänsä ja teki pojan urakan loppuun. Elementit liimattiin kasaan. Näin kohosi Villa kerrostalokartanokirkko korkeuksiinsa muistuttaen hieman hollantilaista kapeaa kaupunkiarkkitehtuuria. Siispä kohottakaamme tämä talo siskoni ja hänen hollanninrakkaansa kunniaksi, jotka tänään saapuvat Suomenmaan kamaralle joulunviettoon!


Tänä vuonna piparkakkutaikina teki tempun, ja onnistui paremmin kuin koskaan! En käsitä miksi, koska tein kaiken täysin samalla tavalla kuin aina ennenkin. No kävi miten kävi, emme voineet välttyä seurauksilta. Piparit loppuivat samana iltana. Epäilen ettei talokaan pysy kauaa tolpillaan.



Piparkakkutaikina

3 dl siirappia
2 dl sokeria
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 1/2 tl inkivääriä
1 rkl pomeranssinkuorta
1 rkl soodaa
250 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
11-12 dl vehnäjauhoja


Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Kiehauta. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sooda. Anna taikinan kuohua (älä vatkaa). Lisää voi palasina ja anna sulaa joukkoon. Sekoita voisula kevyesti ja jätä jäähtymään. Kun taikina ei ole enää kuuma lisää kananmunat. Sekoita jauhot taikinaan. Kaada tuorekelmun päälle ja paketoi taikina. Nosta jääkaappiin ja leivo seuraavana päivänä.
Paista 200 asteessa n. 5-10min.


ps. Taikina on hyvää sellaisenaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti