maanantai 2. joulukuuta 2013

Luukku 2 : Vierailuille viemisiä





mmmmm.. suklaa, suklaa, suklaa...! ja tämä suklaa tekee jopa hyvää keholle!! Nam! Tästä huikaisevasta reseptistä kuuluu kaikki kunnia ja kiitos Kiitos hyvää -blogin Virpille jonka vanavedessä saan taas monennen kerran kulkea mahtavista makukokemuksista nautiskellen. 



























Tummia ja aitoja makuja rakastavalle suosittelen tätä jouluista raakasuklaata, jota syödessä ei tarvitse elää piilevän finnipelon kanssa vaan saa täysillä heittäytyä herkuttelun lumoon. Vaikka en kiellä maitosuklaan herkullisuutta, on pakko myöntää että sivumaut, syyllisyys ja seurauksien pelko, heikentävät nautinnon kokonaisvaltaisuutta. Puntariin kun laittaa nämä kaksi, tämä makua, mieltä ja kehoa hellivämpi versio on ehdottomasti se kumpi vie voiton. 




Jouluinen raakasuklaa
                                        - n. 200g valmista suklaata


1,5 dl Manteleita
3 Taatelia
2 tl Piparkakkumaustetta
Ripaus laadukasta suolaa
1 1/4 dl kaakaovoita
3 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl Kotimaista luomu hunajaa
3 rkl (kukkurallista) Raakakaakaojauhetta

+ Halutessasi: 2 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia 
(antaa maitosuklaamaista makua)



Jauha mantelit hienoksi muruksi tehosekoittimessa. Paloittele kivettömät taatelit sekaan ja jauha seoksesta mahdollisimman tasaista. Lisää piparkakkumauste ja suola. Maistele, ja lisää maustetta tarvittaessa. 

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa. Lisää sekaan hunaja ja kaakaojauhe. Kaada nyt manteli-taateliseos ja suklaaseos samaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Maistele ja lisä tarvittaessa suolaa tai hunajaa. 

Levitä suklaata leivinpaperille levyksi tai käytä haluamiasi muotteja. Itse käytin pitkänmallista koristelautasta, keraamista raastinta ja konvehtimuotteja. Nosta suklaat pakastimeen puoleksi tunniksi ja ota sitten huoneenlämpöön hetkeksi ennen tarjoilua. Voit palotella suklaata terävällä veitsellä.  
Säilytetään jääkaapissa. 


Muottina käytin keraamista raastinta jonka saimme ystäviltämme lahjaksi, eikö tulekkin kaunista!



Jotten jäisi yksin maailmaani järisyttäneen suklaalöydösiloni kanssa. Paketoin patukat pakettiin ja päätin jakaa onnestani. Vierasille on aina mukavaa matkustaa nyytin kera varsinkin näin joulun alla.







3 kommenttia:

  1. Oi näyttääpä herkulliselta! Pitäisköhän sitä ihan koittaa opetella tykkäämään tälläsestä... :)

    VastaaPoista
  2. Oi Anna toi suklaa oli taivaallista! Kiitos tuomisista! It's good to see that you practise what you preach ;)

    VastaaPoista