maanantai 16. joulukuuta 2013

Luukku 16 : kyläilyä kynttilänvalossaOlin viettämässä mahtavaa viikonloppua Kouvolan parhaimmassa seurassa. Toinen on iki-ihana pitkäaikainen rakkauspakkaus ystäväni ja toinen on varsin upea uutukainen tuttavuus. Viikonloppu oli kauan odottamani vaihtoviikonloppu miehen kanssa. Mies meni kalaan, minä pääsin kylään. On upeaa olla hieman hupsahtaneiden ja mielettömän sydämellisten ihmisen vieraanvaraisuuden kohteena, se kai jo riittäisi kertomaan viikonlopun tunnelman kokonaisuudessaan. Eipä pahemmin haitannut edes miesten taajuuksille madaltunut äänenlaatuni. Kyllä sitä kummasti vaan asiansa saa örisemälläkin löpistyä.

Kokkasimme, söimme, rupattelimme, nautimme, teimme aarteenmetsästyksiä kirpputoreille, katselimme elokuvaa ja höpötellä rupattelimme vielä lisää. Ei paremmin olisi voinut latautua tämä mami.

Nappasin teillekin tuliaisen mukaan - makunautinnon kerrassaan.
 Reseptin sain matkaani kaikkine salaisine ainesosineen, joita ei tietenkään saa ostettua kaupasta. Siitä huolimatta suosittelen kokeilemaan! Jouluinen juustokakku


pohja: 

10 digestive-keksiä
100g voisulaa
1rkl kanelia


täyte: 

3dl kermaa
200g turkkilaista jogurttia tai maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria
1tl vanilijasokeria
1tl kardemummaa


pinnalle: 

granaattiomenan siemeniä ja pistaasipähkinöitä


salaiset ainesostat: 

sydämen mitta kiltteyttä 
kokonainen loistava keittiömestari


Murskaa keksit. Sekoita kaneli ja voisula keksien joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja levitä keksipohja sen päälle. Vatkaa kerma. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte keksipohjan päälle. 
Pakasta vähintään 4h. Ota sulamaan n. 15-20min ennen tarjoilua.

Kuten varmasti näette, ei kakkua ole pilattu vaikeatekoisuudella. Yksinkertainen valmistaa ja yksinkertaisesti nautinnollista. Muista kuitenkin salaiset ainesosat tai voi tulla paha kakku.  

Sain tässä taannoin muutamasta lähteestä palautetta postauksien julkaisuajankohdasta, ja täten aikaistan luukun aukaisun aamu kuuteen kaikkien aamuvirkkujen iloksi. 
Joulun alla kannattaa toivoa, silloin usein toiveet toteutuu!

2 kommenttia: