torstai 19. kesäkuuta 2014

2x raparperimehu


IMG_7874

IMG_7872

IMG_7868


Raparperimehu

2l raparperia
1l vettä
1-2dl sokeria
(1 sitruunan mehu)Sokeriton raparperi-mansikkamehu

1,5l raparperia
1l vettä
0,5l mansikoita
(1 sitruunan mehu)
(hieman hunajaa tai steviaa)


Molempia mehuja varten huuhtele ja pilko raparperin varret. Lisää raparperit (ja mansikat mikäli teet sokerittoman mehun) kattilaan veden kanssa. Keitä n. 30 min. Siivilöi sakka pois ja kaada mehu takaisin huuhdeltuun kattilaan. Mehusta jäänyt sakka kannattaa vaikka pakastaa talteen, se on herkkua esimerkiksi raparperipiirakassa. Lisää sokeri tai muut mahdolliset makeuttajat ja sitruunan mehu maistellen joukkoon ja tee itsellesi sopivan makuinen mehu. Itse tykkään jätttää mehun melko happamaksi ja laimentaa wichyn kanssa. Pullota kuumana steriileihin pulloihin.

Raparperi on parasta! Piirakat, hillot, mehut.. olen aina ollut täysin heikkona mihin tahansa raparperista väännettyyn sovellukseen. Sokerittomuuden myötä tänä keväänä tuli kuitenkin haaste vastaan. Sen verran on happaman kirpsakka tämä suosikkiherkuni jalo maku. Millähän sen taittaisi taas suloiseen loistoonsa joka saa makunystyrät herauttamaan veden kielelle? Piirakoissa ja muissa vastaavissa luulisin että maitotuote tai pohjan makeutukset (banaanit, taatelit yms.) riittävät kokonaisuuden makeuttajiksi, mehussa on haasteensa. Tällä kertaa kokeilin mansikkaa kirpakkuuden taittajana ja se toimikin yllätyksekseni varsin onnistuneesti tehtävässään.

Sokeritta tai sokerilla toimii hurmaava raparperijuoma oivasti juhannusgrillailujen raikastajana! 
Jalon juoman tavoin siis toivottelen teille upeille lukijoilleni oikein raikasta ja virkistävänä vaihteluna jopa kirpsakkaa juhannusta!

Meidän perhe sukeltaa mökin leppoisiin tunnelmiin kuten tapana tuppaa olemaan.


- Ani -
IMG_7881IMG_78764 kommenttia:

 1. Kiitos Jenni! Kuin myös, tai pikemminkin nyt jo hyvää juhannuksesta palautumista! (:

  VastaaPoista
 2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista