torstai 12. kesäkuuta 2014

Samettinen avocado



Emännän avocadomössö

2 kypsää avocadoa
3 rkl kermaviiliä
kunnon loraus sitruunan mehua
korianteria tuoreena tai maustepurkista
suolaa ja pippuria

Halkaise avocadot, poista kivi ja kaavi hedelmän vihreä ihanuus lautaselle.
Möyhennä haarukalla tahnaksi ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Sopii leivän päälle, dipiksi sipseille ja vihanneksille, lisukkeeksi ruoalla, salaatinkastikkeeksi ja vaikka ihan pelkäällenkin mielitekoa lievittämään. 




Minäkin, avocadojen entinen inhoaja, olen nyt langennut tähän samettisen pehmeään muotiherkkuun. Lapsena en voinut sietää tätä mielestäni ällöttävän koostumuksen omaavaa ravintopommia muun perheen ahmiessa sitä nautinnosta huokaillen vuosi toisensa jälkeen. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan varmaankin jo sadannes avocado kurkusta alas hurautettuna. Enkä enää menisi inhoajan saappaisiin takaisin, en! Suosittelen siis tätä jopa niille, kenelle avocado kuuluu inholistalle. Rohkeasti vaan, kyllä se vie koko käden kun vaan uskaltaa pikkurilliään ojentaa.

Meillä mies haluaa nauttia avocadonsa lohkoina ja minä taas mössöinä.
Tässä siis emännän suosikkimössöä tarjolla, tai siis yhtä niistä. Rakkaasta levitteestä on montaa variaatiota; salsalla, sipulilla, pähkinällä, yrteillä, chilillä, oliiviöljyllä, ja ihan vaan klassisesti suolalla ja pippurilla. Kaikki käy, kunhan on avocadoa!

Mukavaa sadepäivää!
Vinkkailkaahan avocadoherkkujanne kommenttina, niitä ei koskaan tiedä liikaa!

- Ani -




2 kommenttia:

  1. ha. kohta tykkäät parsakaalista ja kukkakaalistakin ! varo vaan. ja tahinista !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiihaa! Ei oo välttämättä mahdottomuuksia nuokaan, parsakaaliin oon alkanu jo suhtautua vähemmän pakoillen.. kukapa olis uskonu... kts. http://kotiani.blogspot.fi/2014/05/perhe-piknikilla.html (;

      Poista