tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kolminkertainen eläköön viherkasveille!

IMG_7091

IMG_7094IMG_7089

IMG_7106

IMG_7096IMG_7104

IMG_7087

IMG_7083

Kaksi kykki hiekkalaatikonreunalla auringon lämmössä. Toinen teki tapansa mukaan hiekkakakkuja ja lastasi kuormaa traktorinkauhalla kuorma-auton kyytiin. Tavanomainen työpäivä, voisi sanoa. Toinen teki jotakin eriskummallisempaa, jotain mitä näillä kulmilla ei pääse turhan usein näkemään. Jaloa kevätpuuhaa, sellaista sopivan sotkuista. Sormet mullassa tonki hän ruukkujaan ja multasäkkiään antaen kukilleen uutta ravintoa. Mullassa myllertää elinvoimaa, tunsi hän tonkiessaan. Tekemiseen ryhtymistä vauhdittaakseen hän oli ostanut aiemmin muutaman lisäyksen viherkokoelmiinsa. Ei huonommat, vai mitä tuumaatte? 

Hymy viesti tyytyväisyyttä mehevän multatyön valmistuttua. Vihreää ja raikasta!
Uusille tulokkaille toivotelkaamme pitkää ikää ja lujaa luonnetta vaihelevista kasteluolosuhteista selvitäkseen.

Kauan eläköön rosmariini, muratti ja oregano!

IMG_70856 kommenttia:

 1. oi ihania ! muratti on kyllä ikisuosikki, vois hankkia semmosen sitten itellekkin syksyllä ! :)

  -Maria

  VastaaPoista
 2. Eikö ookkin! :) Piristää ihan hirmusti kotielämää! Suosittelen <3

  VastaaPoista
 3. Voi apua, miten nättejä! Minä taas onnistuin kuivaamaan muratin talvisäilössään, mutta toivottavasti juurakko on hengissä, jos leikkaan rontot ja istutan keväällä taas ulos. Ihan sydämestä ttaa heittää (puoli?)kuolleita taimia pois ja yritän viimeiseen saakka niitä hengissä. Viherpeukaloa ei taida minulla onna nimeksikään.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kukkakaupassa osaavat kasvattaa..:D Toivotaan että virkoaa henkiin! Mulla ei myöskään oo viherpeukaloa siunattu, mutta onneksi äidillä on ja sinne voi kiikutella aina virkistyshoitoon erinäisiet kasviparat. ;) Onneks kaikessa voi kehittyä. Kokoajan nuo paremmin hengissä pysyy, tai sitten evoluutio vain karsii ja kestävät yksilöt jää..

   Poista
 4. Tulin vierailulle Raw Design-blogin kautta:) Mullakin muratti ja muutaman kuukauden kokemuksella vaikuttaa juuri sopivan helpolta viherkaverilta tässä taloudessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun tulit, tervetuloa! :) Hyvä kuulla että on helppohoitoinen, kun pelkään että varisutan siitä lehdet ja muratista tulee hontelo liero vaan.. :D tuollaisena tuuheana pehkona haluaisin sen pysyvän!

   Poista