torstai 6. marraskuuta 2014

Pirtsakkaa sitruunaa pimeänhoitoon!

IMG_0346

IMG_0343

IMG_0357

IMG_0375

IMG_0359


Lumoava sitruunakaakku

Pohja: 

150g voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
pienen luomusitruunan kuori
2 kananmunan keltuaista
1-2 rkl vettä

Täyte: 

1 prk ( 304ml) kondensoitua maitoa
(makeutettu maitotiiviste)
2 kananmunaa
1 dl tuoretta sitruunan mehua


Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
Nypi huoneenlämmössä pehmennyt voi, vehnäjauhot, tomusokeri sekä sitruunan kuoriraaste. Lisää keltuaiset ja vesi, niin että taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Levitä taikina vuoan/vuokien ( yksi tavallinen piirakkavuoka tai 6 pientä ) pohjaan ja nostele reunoilla. Voit pistellä haarukalla hieman reikiä pohjaan ja nosta uunin alatasolle paistumaan n. 10 minuutiksi. 

Vatkaa kondensoitu maito ja kananmunat sekaisin. Lisää puristettu sitruunan mehu seokseen ohuena nauhana samalla vatkaten. 

Nosta piirakkapohjat pois uunista ja jäähdytä uuni 180 asteeseen. Jaa täyte tasaisesti pohjien päälle ja nosta piirakat takaisin uuniin. Paista n. 20 min. 

Jäähdytä piirakat sillä ne maistuavat parhaimmalta viileänä. 
Voit tarjoilla näitä vadelmien, mansikoiden tai kermavaahdon kera, niin maku on vieläkin jumalaisempi.  


IMG_0363

IMG_0345

IMG_0347


Nyt on pitkästä aikaa leivottu taas oikein sokerin kera. On nimittäin puoli vuotta seikkailtu sokeritta (välillä menestyksellä, välin vähän oikoen) ja nyt koitti kelpo hetki pimeän keskiviikkoillan kunniaksi  koko perheen voimin mennä ja hieman pölläytellä valkoista makeutta keittiön täydeltä. Tästä liki kolmevuotiaan kakkuleipomustuokiotoivomuksesta syntyi tällä kertaa sitruunainen herkkukakku, tuhti ja makea sellainen, joka ehdottomasti nostetaan tämän kokeilun jälkeen reseptiarkistojen aatelistoon. 

Tässä versiossa on taas versioitu niin montaa eri reseptiä, ettei taida enää alkuperäisten lähteelle linkkaus olla mahdollista. Pinterestin saloista sain kuitenkin taas selailla niin monen monituista herkun näköistä sitruunatorttua, että suosittelen sinne matkaamaan jo ihan kuvien aiheuttaman "vesi kielelle" -reaktion vuoksi! Hieman opittiin matkan varrella ja yritinkin tähän yllä olevaan reseptiin korjailla ensikerran huomioista aiheutuneet muutokset. Vähän on sokerin määrää ja sitruunan määriä sekä paistoaikaa koitettu korjata, maistelkaa siis tehdessä niin tulee omaan makuun täydelliset vivahteet.


Raikkautta pimeisiin iltoihin!

Rakkaudella, 

- Ani -


IMG_0361

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti