perjantai 24. lokakuuta 2014

Monipuolinen lämmin couscous-salaatti.


Joka perheellä on varmaan se jokin ruoka jota tehdään aina kun kiireisellä kauppareissulla yrittää epätoivoisesti keksiä mitä syödään. Se jokin hätävara jonka ainekset löytyy aina kaapista. Ruoka johon jotenkin vain aina päädytään, helppotekoisuuden, varman menestyksen ja ihan vain tavan vuoksi. 

Meillä tämä ruoka on lämmin couscous-salaatti. 

IMG_0252

Tämä salaatti on siitä ihana, että vaikka se toistuukin tiheään meidän ruokalistalla, saa siitä varioitua oikeastaan hyvin monipuolisesti erilaisia variaatioita aina kulloisen raaka-ainetarjonnan mukaan. Alkuperäisen inspiraation lähteenä tähän reseptiin on toiminut Eeva Kolun hyvin samantapainen variaatioita salliva resepti. 

Reseptinä saakin toimia tällainen perusrunko jota toki saa vielä jatkojalostaa kukin mieltymyksensä ja sesongin mukaan. 

Couscous toimii pohjana salaatille. Valmista se paketin ohjeen mukaan. 
Tee salaatille kastike, öljystä, sitruunasta, hunajasta ja mausteista. 
Useimmiten mausteissa käytän juustokuminaa, paprikaa, suolaa, pippuria. 
Tee kastiketta n. 1/2-1 dl. 

Sekoita suurin osa kastikkeesta couscousin sekaan. 
Jätä osa valmiin salaatin päälle kaadettavaksi. 

IMG_0251

Pilko vihanneksia uunivuokaan, tähän soveltuu melkein mikä vain. Porkkana, paprika, kirsikkatomaatit, kesäkurpitsa, munakoiso, sipuli, vihreät pavut, muut pavut, ananas, maissi.. 

Kaada vihannesten päälle hieman öljyä ja sitruunaa, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa kunnes saavat kaunista väriä pinnalleen ja ovat sopivan pehmenneitä mutta silti vielä rapsakoita. Itse käytän yleensä alkuun 200 asteessa n. 5-10min ja sitten vielä 5min grillivastuksella ja kiertoilmalla tehostaen pinnan värin syntymistä.

Lopuksi ruskistan vielä pinnalle paistinpannulla halloumijuustosiivuja. Leikkaa halloumijuusto n. puolen sentin siivuiksi ja ruskista ne paistinpannulla hauskan laikukkaiksi. 

Sitten vain kaadetaan couscous ja uunin pehmentämät vihannekset salaattikulhoon. Voidaan pilkkoa sekaan jotakin tuoretta, yrttejä, salaattia, tomaatti tms. Ja päälle kasataan halloumijuustot ja mahdolliset pähkinät yms. 

Aurinkoista viikonloppua!!


- Ani - 2 kommenttia: