torstai 11. syyskuuta 2014

Omenakakku päivässä pitää lääkärin loitolla.

IMG_9949

IMG_9952

IMG_9945

IMG_9948

IMG_9943



Omenaraakakakku sitruunaisella cashew-kuorrutteella
-raaka-

Taikina: 

4 kotimaista omenaa 
7,5 dl kaurahiutaleita
1l taateleita
2,5 dl kookoshiutaletia
1 tl kanelia

Cashew-kuorrute: 

7,5 dl cashew-pähkinöitä
1 sitruunan mehu
2 rkl kookosrasvaa
2 rkl agavesiirappia tai kookosnektaria
1/2 tl aitovanilijaa
vettä


Jauha kaurahiutaleet blenderissä "jauhoksi". Pilko omena pieneksi "silpuksi" ja lisää loput taikinan ainekset ja jauha blenderissä tahnamaiseksi. Taikinaan saa jäädä sattumia.
Levitä puolet taikinasta pienelle irtopohjavuoalle ja nosta pakastimeen. 

Tee cashew-kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen aineet keskenään sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi, pehmeäksi tahnaksi. 

Levitä kolmasosa cashew-kreemistä pakastimessa viilentyneen taikinan päälle. Levitä toinen puoli taikinasta kreemikerroksen päälle. Nosta hetkeksi pakastimeen. 

Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kreemillä, koristele kanelilla ja gojimarjoilla tai jollakin muulla mitä mieleen juolahtaa.


Muokkailin reception this rawesome vegan life-blogin hurmaavasta porkkanakakun reseptistä.



IMG_9946

IMG_9935

IMG_9938

IMG_9944




Herkkua aamupala-aineksista.
Vie muuten kielen mennessään!!



- Ani-



3 kommenttia:

  1. Tiedän, että on yö, mutta kun on yksin kotona eikä aamulla tarvitse herätä kovin aikaisin, niin kyllähän silloin voi alkaa tällaista kakkua väsäämään yölläkin, kun ainekset ovat valmiina kaapissa! :D Näyttää niin herkulliselta! :D Raakakakkujen MAKU on vienyt mennessään, mutta hinta estää täysin hullaantumasta :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kuulostaa tutulle maun ja hinnan suhteen! Toisaalta raakakakut on niin tuhteja makupommeja että niitä ei tarvi popsiakkaan niin suuria määriä kun vehnämössöjä.. ;) Hintaa niille kuitenkin tulee.
      Yö on hyvä aika kakkujen väsäämiseen ja muutenkin villeimpien mielitekojen kuunteluun (; Toivottavasti nautit! <3

      Poista
  2. Nautin ja mieskin nautti, vaikka herkuissa yleensä pitää tärkeimpänä juuri runsasta määrää sokeria! "Taikinaa" nautin jo silloin yöllä! Tein kahteen pieneen rasiaan, jotka mahtu hyvin pakkaseen ja toinen on vielä jäljellä :). Tuhtius on kyllä totta: vähempi riittää! Joku viikko sitten tehtyä mustaherukka-suklaaraakakakkua on vielä mukavasti jäljellä, kun on syöty vain pieniä paloja kerrallaan! Käteväksi vuokaksi on osoittautunut valmistujaislahjaksi saatu leipävuoka, koska siitä on helppo leikata paloja! Pohjalle vain leivinpaperia tai paksua kelmua, niin vuoasta nostaminen helpottuu! Lisäksi mahtuu hyvin pieneen ja täyteen pakastimeen!

    VastaaPoista