torstai 14. elokuuta 2014

Vielä kerran mansikkaa.

IMG_9207

IMG_9193

IMG_9206

IMG_9174

IMG_9204

IMG_9183IMG_9170Nytkö se jo tuli se syksy!? En tiedä olenko ainoa, jolle syksy pöllähti nurkan takaa ihan arvaamattoman vauhdikkaasi. Vastahan lojuttiin uimarannalla paahteessa ja popsittiin mansikoita, mietittiin helteen aikaansaannoksia pääkopassa ja hikoiltiin kuin pienet suihkulähteet. Nyt tekee mieli parvekkeen ovi pistää kiinni hetken tuuletuksen jälkeen, kun varpaissa tuntee kirpsakan syysilman tuulet. Aika mukavan kirpsakan, nyt jos oikein asiaa ajattelee. Pitkästä aikaa kesän jälkeen on olo, että hellettä on ollut riittävästi. Eikai muuta kun tervemenoa kesä ja tervetuloa ihana värikäs syksy puuhineen kaikkineen!

Näin nyt hieman jälkijunassa vasta ehdin jakaa teille tätä kesän herkkupiirasta, jota tehtiin muutaman viikon takaisella mökkilomallamme. Mökille mentäessä musitelin kaupassa Eevan postausta kesän helpoimmasta piirakkareseptistä, ja yritin osteskella aineita muistikuvani pohjalta. Eihän siitä ihan samanlainen tullut, mutta tuli oikein kelpo herkku ja edelleen huimaavan helppo piiras kuitenkin.
Mainittakoon nyt vielä, että piiras on sokeriton. Sokeria kaipaavat ripotelkoot sokerinsa piiraan pinnalle ennen paistoa ja nauttikoot piiraansa kevyen sokerikiilteen kera.

Jos tätä piirakkaa haluasi hieman syksyistää, voisi toki mansikat vaihtaa vaikka persikkaan, nektariiniin, aprikoosiin tai miksei vaikka luumuun.

Nyt hilpasen vetämään keuhkot täyteen raikasta syksyä tuoksuineen ja tunnelmineen!
Ihanaa syyseloa!


- Ani -IMG_9196

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti